Hizmetler

Oryantasyon Programları

Genel oryantasyon programları: Yeni öğrenciler için üniversitenin genel oryantasyon programı kapsamında gerçekleştirilir. Ağırlıklı olarak aynı dönemde yapılan kütüphane fiziksel turları da genel oryantasyon programları içinde değerlendirilir.

 

 

Bireysel programlar: Kişiler veya küçük grupların, dahil olunan öğretim programı, proje kapsamı, araştırma alanı ve ilgi alanına göre tasarlanmış eğitim, destek programlarıdır. Kişi ve gruplardan alınan istek üzerine düzenlenebileceği gibi, Kütüphane birimi tarafından da planlanabilir. Kütüphane kullanımı veya veritabanları kullanıcı eğitimi için mail atarak başvuru yapmak gerekir.

 

Kullanıcı eğitimi programları: Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca, kullanıcıların kütüphanenin sahip olduğu tüm kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanabilmesi için “Kullanıcı Eğitimi Programları” yürütülmektedir. Uzman kütüphaneciler tarafından verilen bu eğitim programları, veri tabanları ve kütüphane kataloğu kullanımı ile diğer kütüphane hizmetleri konusunda kullanıcıları bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitimler;

• Öğretim üyelerinden gelen talepler doğrultusunda, talep eden öğretim üyesinin dersi içinde,

• Bireysel ve grup başvurulara göre kütüphane içerisinde,

• Yıl içerisinde ilan edilen gün ve saatlerde belirtilen sınıflarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

Bireysel, grup ya da ders eğitimleri için [email protected] adresine yazabilir veya 0 392 444 57 88 / 1127 nolu telefondan başvurabilirsiniz.

Üyelik ve Yararlanma

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tüm akademik, idari kadrosu ile öğrencileri kütüphane üyeliklerini kütüphaneye gelerek aktifleştirebilir, kütüphanenin sunduğu tüm hizmetlerden yararlanabilirler.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi mensubu dışında kalan diğer üniversite Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri ile Akademik Personelleri kütüphane yönetimine ([email protected]) bildirerek/izin alarak araştırma yapabilir, kendi kütüphaneleri aracılığı ile bizden yayın talep edebilirler.

Ödünç Verme

Ödünç verme işlemleri aşağıda belirtilen kurallar dâhilinde yapılmaktadır;

  •   Kullanıcıların ödünç alma işlemlerinde okul kimlik/personel kimlik kartlarını göstermeleri zorunludur.
  •   Okul kimlik kartı olmayan öğrencilere kitap ödünç verilmez. Başkasının kimlik kartıyla kitap ödünç alınmaz.
  •   Ansiklopedi, sözlükler, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel işitsel materyaller, tezler, projeler ödünç verilmez.
  •   Üzerinde iadesi gecikmiş kitap olan kullanıcılar, kitapları iade etmeden ve gecikme cezalarını ödemeden ödünç kitap alamaz veya kullanım sürelerini uzatamazlar.
  •   Kullanıcılar ödünç aldıkları kitapları bir defaya mahsus uzatabilirler. Öğrenci ve idari personel için uzatma gün sınırı 7 gün, akademik personel için ise 15 gündür.
  •   Kullanıcı gruplarına göre ödünç süreleri; 

KULLANICI GRUPLARI

KİTAP

SÜRELİ YAYIN

KİTAP DIŞI (MULTİMEDYA)

Akademik Personel

30 gün, 5 ktp, 15 gün uzatma

7 gün, 2 süreli, uzatma yok

7 gün, 1 kitap dışı, uzatma yok

İdari Personel

15 gün, 2 ktp, 7 gün uzatma

7 gün, 2 süreli, uzatma yok

3 gün, 1 kitap dışı, uzatma yok

Yüksek Lisans

21 gün, 4 ktp, 7 gün uzatma

X

3 gün, 1 kitap dışı, uzatma yok

Öğrenci-Önlisans

15 gün, 2 ktp, 7 gün uzatma

X

3 gün, 1 kitap dışı, uzatma yok

ILL

Kütüphanelerarası ödünç verme (ILL) Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Kütüphanesinde bulunmayan basılı kitapların belli bir süre için Türkiye’deki anlaşmalı üniversite ve araştırma kütüphanelerinden sağladığı ücretsiz bir hizmettir.

  •  Bu hizmetten KSTU idari ve akademik personeli ile yüksek lisans, doktora öğrencileri yararlanabilir.
  •  ILL aracılığı ile kaynak talep eden kullanıcı telif haklarını ihlal etmeden kaynağı kullanmayı ve kaynağın sağlandığı kütüphane kurallarına uymayı kabul etmiş olur.
  •  ILL Talepleri formlar bölümünde bulunan ILL istek formu doldurularak [email protected] adresine e posta yoluyla ulaştırılarak yapılmaktadır.

İsteklerin doğru ve zamanında ulaşması için formun eksizsiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Makale Sağlama

Kütüphane koleksiyonumuzda bulunmayan bilimsel makalelere ihtiyacı olan kullanıcılarımızın istekleri TÜBESS aracılığı ile sağlanmaktadır.

Makale Sağlama Hizmetinden sadece Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Akademik Personeli yararlanabilmektedir.

İstenilen makale için; makale künyesi doğru ve eksiksiz olarak formlar bölümünde bulunan Makale İstek Formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için;

http://www.tubess.gov.tr/

Makale taramalarınız için;

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/tr/search/node#

Yayın İstek

Eğitim-Öğretimi desteklemek, araştırma faaliyetlerine yardımcı olmak ve kullanıcılarımızın sosyal- kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere kütüphane koleksiyonumuzu satın alma, değişim ve bağış yoluyla geliştirmekteyiz.

KSTU Akademik ve İdari Personelleri yayın talebinde bulunabilmektedir.

Bu doğrultuda kütüphanemizde olmayan ihtiyaç duyduğunuz, kütüphanemizde olmasını istediğiniz kaynakları formlar bölümünde bulunan istek formlarını doldurarak gerçekleştirebilirsiniz.